40ste palingfestival in parochiaal centrum

Voor de veertigste keer op rij organiseert het parochiaal centrum van Blaasveld haar palingfeesten, dit keer op zaterdag 13 en zondag 14 september. Wat begon als een bescheiden eetdag groeide uit op een evenement waar jaarlijks zo'n tweeduizend maaltijden aan de man/vrouw worden gebracht.

jan boey

Het palingverhaal begon veertig jaar geleden toen de stuurgroep van het parochiaal centrum een middel gezocht om de lasten en kosten van de gedane investeringen te verlichten. Er werd geopteerd een palingfeest te organiseren. Op de eerste editie werd een bescheiden 200 kg paling verkocht.

De voorbereidingen waren en zijn nog steeds enorm: van het kuisen van de paling, tot het netjes schikken van de zaal. Jaarlijks groeide het aantal deelnemers en is de vrijwilligersploeg gaandeweg uitgebreid tot meer dan 100 mensen die op twee dagen tijd zo'n 2.000 magen met paling vullen.

Uniek blijft het kuisen van het groen, wanneer de oogst rijp is wordt er met een ploeg het kruidenboeket samengesteld om de unieke smaken te bezorgen.

Het uiteindelijke doel is met de jaarlijkse opbrengst het parochiaal centrum te laten verder leven, de verenigingen een onderdak te bieden, jeugdlokalen te verwarmen en gebouwen te onderhouden. Door hun bijdrage zorgen ze ervoor dat ze gratis gebruik kunnen maken van de infrastructuur. Met deze veertigste editie kan elke bezoeker meedoen aan een gratis ballonwedstrijd met enkele prachtige prijzen. Inschrijven voor het palingfeest kan nog via www.pcblaasveld.be of tel. 03-886.23.85. Op zaterdag en zondag is het palingfestijn te bereiken op tel. 03-886.67.99. Jan BOEY

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio