Sport en spel in de wijk KaDrie

jan boey

De woensdagwerking "Den Uit", voor kinderen van 6 tot 12 jaar, is in de wijk KaDrie terug opgestart. Het multisportterrein is er onder handen genomen.

Het geld hiervoor kwam van Cera, meer bepaald van de de projectoproep 'Sport en Spel'.

Begin 2013 lanceerde Cera deze projectoproep 'Sport en Spel'. Verenigingen en lokale actoren konden een project indienen waarbij laagdrempelige vrije tijdsactiviteiten voor een sociale mix van kinderen en jongeren werd aangeboden. De wijkraad sloeg toen de handen in elkaar met het gemeentebestuur en diende een voorstel in. Het project werd geselecteerd, goed voor 7.500 euro. Met dit geld is het aanbod voor kinderen en jongeren in de wijk verder uitgebouwd en is het multisportterrein in de wijk opgeknapt. Dit terrein was door het veelvuldig gebruik danig versleten.

Vooral de ondergrond en de netten hadden het zwaar te verduren gekregen.

Samen met een aantal jongeren zijn die verwijderd, waarna een gespecialiseerde firma ze heeft vervangen. Zo hebben de jongeren terug een volwaardige plek om te sporten en elkaar te ontmoeten. Met tal van leuke activiteiten onder leiding van monitoren is de vernieuwde accommodatie en ook het nieuwe sport- en spel seizoen feestelijk geopend. Jan BOEY

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio