© wjn

Moord op bejaarde vrouw in Lede opgehelderd

De dood van een bejaarde vrouw in juli in het Oost-Vlaamse Lede is opgehelderd. De stiefkleinzoon van de vrouw en een vriend van hem zijn aangehouden op verdenking van roofmoord, meldt de regionale zender TV Oost. De Dendermondse afdeling van het Oost-Vlaamse parket bevestigt alleen dat er een evolutie in het dossier is, maar geeft voorlopig geen commentaar.

jns

Het lichaam van de 80-jarige Maria Van Leuven werd op 17 juli aangetroffen in haar woning in de straat Impedorp in deelgemeente Impe. Politie en parket onderzochten het verdachte overlijden en het labo werd ingeschakeld voor verder onderzoek. Het gerecht gaf geen commentaar op de zaak, maar nu zou blijken dat de vrouw vermoord werd.

‘De lokale recherche van Erpe-Mere/Lede heeft de zaak opgelost. Het parket van Dendermonde heeft deze middag de stiefkleinzoon en een vriend van hem aangehouden op verdenking van roofmoord’, meldt TV OOST. Volgens de zender zou de stiefkleinzoon de vrouw midden juli doodgeslagen hebben en is hij daarna vertrokken met meer dan 100.000 euro. De twee daders zouden de feiten hebben bekend.