© Yorick Jansens

Nieuwe BENE-League handbal start zaterdag

Komend weekend begint de BENE-League, een competitie waarin de beste vier Belgische handbalclubs en de top vier uit Nederland het tegen elkaar opnemen. Zaterdag staat met de openingswedstrijd tussen Hasselt en Bocholt meteen ook een heruitgave van het Belgische titelfinale van vorig seizoen op het programma.

vml

Behalve Hasselt en Bocholt zullen ook Sasja en Tongeren de Belgische eer verdedigen in de BENE-League. Nederland wordt vertegenwoordigd door Volendam, Aalsmeer, Targos Bevo Panningen en Lions Sittard.

Voor de volgende editie van de BENE-League zullen de twee Belgische teams die dit seizoen het laagst eindigen in de rangschikking vervangen worden door de eerste twee teams uit de vaderlandse competitie. Wezet, dat in het tussenseizoen enkele versterkingen haalde, kon de afgelopen jaren de kloof met de absolute top verkleinen en start als grote favoriet.

Ook de Belgische competitie, waaraan Hasselt, Bocholt, Sasja en Tongeren dus niet zullen deelnemen, gaat zaterdag van start. De openingswedstrijd tussen Wezet en Merksem begint om 20u15.

Meer sportnieuws