Schapenkoppenloop steunt renovatieproject van SOS Kinderdorpen

Met de Schapenkoppenloop organiseert atletiekclub Lierse AC op zondag 14 september een niet-competitief sportief evenement in de Lierse polder.

Chris Van Rompaey

Joggers en wandelaars kunnen hun energie kwijt op parcours van 5, 10 en 15 kilometer. Nieuw is de geleide stadswandeling.

"De Schapenkoppenloop is een evenement voor wie graag loopt of wandelt, en daarbij de goede zaak wil steunen. Alle parcours vertrekken aan cultuurcentrum De Mol (Aarschotsesteenweg), maar verschillen voor de rest allemaal van de bekende natuurlopen. We lopen bovendien grotendeels op niet-verharde wegen. Deelnemers kunnen hun vertrekuur vrij kiezen tussen 9.30u en 11.30u. Voor wie ook iets wil opsteken, is er om 10u een twee uur durende stadswandeling van vijf kilometer met stadsgids Ludo Wesenbeek. U bezichtigt onder meer de Zimmertoren en het begijnhof", zegt initiatiefnemer Ludo Andries.

Deelnemers betalen zes euro, goodiebag inbegrepen. Vorig jaar namen bijna driehonderd mensen deel, wat 8125 euro opleverde voor SOS Kinderdorpen in Kinshasa. Dit jaar gaat de opbrengst opnieuw naar SOS Kinderdorpen, maar dan wel naar een project in eigen land. "We gaan er enkele huizen in het SOS Kinderdorp Chantevant in Bande, op vijftien kilometer van Marche-en-Famenne, mee renoveren. Hier vangen we 33 kinderen en jongeren op", zegt Fallon Bwatu van SOS Kinderdorpen.

Foto CVR: Joyce Symons, Stany Hellin, Fallon Bwatu, Ludo Andries en Nadine Van Uytven.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio