© GVA

Ouders Jelle Leemans: ‘Onmogelijk te accepteren dat hij weg is’

In de Rucphensche Bosschen in het Noord-Brabantse Schijf, net over de Belgisch-Nederlandse grens, is woensdag gezocht naar sporen naar de vermiste Jelle Leemans. De destijds 27-jarige man uit Terhagen (Rumst) is sinds 21 november 2013 vermist. Zijn ouders hopen nog steeds dat ze hun zoon ooit nog levend zullen terug zien, maar vrezen het ergste.

“Het is onmogelijk te accepteren dat hij weg is, zolang hij niet gevonden is”, zegt de vader van Jelle Leemans in het Nederlandse televisieprogramma Opsporing Verzocht. Hij hoopt nog steeds zijn zoon leeft, maar weet dat de kans op een slechte afloop groot is. “Die vanbinnen wil ik hem heel graag vinden en weten wat er gebeurd is, maar dat is meteen mijn grootste angst.”

Ook Jelles moeder ziet het somber in, maar blijft hoop koesteren. “Soms denk ik dat hij misschien ergens ondergedoken zit, niet weg kan, of ergens vastgehouden wordt.”

Volgens zijn moeder had Jelle op het moment van zijn verdwijning alles op een rijtje. “Jelle had al een heel jaar een goede relatie met zijn vriendin en hij woonde al een jaar samen met haar. Een half jaar voor hij verdween had hij een huis gekocht om samen te wonen. Dat ging hij helemaal renoveren.”