© BELGA

Vermiste Goran (14) veilig en wel teruggevonden in Valenciennes

De 14-jarige Goran Deman, de tiener uit Denderhoutem die sinds zondag vermist is, is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus. Vermoedelijk liftte de jongen tot in Noord-Frankrijk.

gjs

De 14-jarige Goran Deman verliet zondag rond 16.30 uur zijn ouderlijk huis in de straat Vondelen in Denderhoutem en werd sindsdien niet meer gezien. De politie en Child Focus hadden een opsporingsbericht verspreid en verschillende tips gekregen. De jongen werd in Ronse gesignaleerd en werd woensdag gezond en wel in Valenciennes aangetroffen. De omstandigheden van de verdwijning worden nog onderzocht.

De Dendermondse afdeling van het Oost-Vlaamse parket bevestigt dat de jongen terecht is. ‘Hij werd in levend en wel teruggevonden in Frankrijk, maar verder zijn er nog geen details. De jongen zal terug naar België gebracht worden en moet nog verhoord worden. Over de omstandigheden van de verdwijning is er nog geen duidelijkheid. In het belang van de minderjarige wordt geen verdere informatie verstrekt’, zegt parketwoordvoerder Kristine De Beule.

De ouders van Goran weten naar eigen zeggen niet hoe hij daar geraakt is of waar hij zich bevond. ‘Maar we zijn gelukkig dat hij terecht is’, zeggen ze aan Het Laatste Nieuws.