Mysterie rond onbekende man met geheugenverlies blijft

Drie weken nadat in Zaventem een onbekende man met geheugenverlies werd aangetroffen, is het mysterie rond de man nog steeds even groot. Een opsporingsbericht met bijbehorende foto dat door het Brusselse parket verspreid werd, heeft voorlopig nog geen getuigen opgeleverd en de toestand van de man zelf is ongewijzigd. Dat meldt het Brusselse parket woensdag.

gjs

De man dook op maandag 18 augustus op in Zaventem, op de Vilvoordelaan. Een buurtbewoner trof hem bewegingsloos aan op de stoep en verwittigde de hulpdiensten. Een politiepatrouille maakte de man wakker, maar die toonde zich zeer verward. Hij kende zijn eigen naam niet en wist niet waar hij woonde. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij sindsdien verblijft.

Enkele dagen nadat de man werd aangetroffen, verspreidde het Brusselse parket een opsporingsbericht. Daarin werd de man omschreven als eerder slank, met halflang bruin haar, een volle, grijzende baard, en een verzorgd gebit waaraan slechts één tand ontbreekt. Hij zou vermoedelijk 30 tot 35 jaar oud zijn, is ongeveer 1,80 meter groot en heeft blauwe ogen.

De man spreekt geen Nederlands maar zeer correct Frans, waarbij hij 'mille neuf cent quatre-vingt dix' en niet 'mille neuf cent nonante' zegt. Daarnaast beweert hij nog verschillende vreemde talen te spreken, waaronder een Bantoetaal, heeft naar eigen zeggen muzikale interesses en zegt sinds 2013 in België te zijn. Toen hij werd aangetroffen, droeg hij een bruine T-shirt, een lange donkergroene jas, een lichtblauwe jeans en bruine schoenen.

Voorlopig leverde dat opsporingbericht nog geen resultaat op, maar wie informatie over de onbekende heeft, kan nog steeds terecht op het gratis telefoonnummer 0800/30.300 of op het emailadres opsporingen@politie.be.