© VRT

Kobe Ilsen 'steelt' televisiester van ‘De Ideale Wereld’

Wie deze week aandachtig heeft gekeken naar ‘De Ideale Wereld’, heeft misschien opgemerkt dat de Televisiester die de makers in maart ontvingen, werd weggehaald uit het decor. “Dit moet wel diefstal zijn”, dachten ze bij Woestijnvis. De 'dief' in kwestie bleek Kobe Ilsen van het Eén-programma 'Volt' te zijn.

JoSm

Een aandachtige lezer maakte er ons gisteren op attent: op de plaats in het bureau van Jelle De Beule waar sinds maart de Televisiester voor het Beste Informatieprogramma stond, prijkt sinds deze week ‘iets anders’. Wat is er gebeurd met de Televisiester?

“De Televisiester is inderdaad weg, daar wisten wij niets van”, zegt een verbaasde 'De Ideale Wereld'-producer Anneleen Gybels. “Dit moet wel diefstal zijn. Waarschijnlijk betreft het hier een flauwe grappenmaker want er staat een andere beker in de plaats, met een briefje erop: ‘Woensdag terug.’ Hopelijk weten we woensdag (vandaag, red.) dus meer, want we hadden onze Televisiester toch graag teruggekregen.” Ook Jelle De Beule wil kort reageren: “Wij maken normaal de grappen. Iemand anders die grappen met óns uithaalt, dat vind ik heel laag en smerig.” (lacht) Presentator Otto-Jan Ham laat het niet aan zijn hart komen. “Het kan me niet schelen”, zegt hij, “zolang ze maar met hun poten uit onze frigo blijven.”

Volt

Het mysterie is ondertussen ontrafeld. De Televisiester werd blijkbaar ontvreemd door Kobe Ilsen van het Eén-programma Volt. Ilsen wilde aantonen dat het mogelijk is om te stelen, zolang je er maar koelbloedig bij blijft. Met een verborgen camera drong de presentator de studio's van VIER binnen en ging er vlotjes met de tv-prijs vandoor.

Rancuneus filmpje

"Beetje flauw", zo reageerde 'De Ideale Wereld'-presentator Otto-Jan Ham woensdagavond in zijn programma. "Maar ja, dan heeft die gast ook weer eens een televisiester van dichtbij gezien", reageerde een plagende Otto-Jan Ham in zijn gekende stijl. "Misschien gaan we er morgen wel een klein rancuneus filmpje over maken", zei kompaan Jelle De Beule. Kobe Ilsen kan dus maar best op zijn hoede zijn.