© *

Ontvoerd Portugees kind duikt na 2 jaar op in Luik

Een 2 jaar geleden ontvoerd kind uit Portugal is dinsdag plots opgedoken in Luik. Ze was meegenomen door haar vader en diens moeder, terwijl haar moeder van niets wist en de hulpdiensten zonder resultaat bleven zoeken. Dat meldt La Dernière Heure.

Guy Stevens

Op 12 september 2010 vertrok Paul Giomar, de ex-man van Maria Dolores Correla en vader van Alice (7), met hun dochter op vakantie. Naar waar wist Maria niet, maar na enkele dagen besefte ze dat ze Alice niet snel zou terugzien. Zeker toen bleek dat ook de moeder en de nicht van Giomar verdwenen waren, wist ze hoe laat het was.

De ongeruste moeder bewoog hemel en aarde om haar dochter weer in haar armen te kunnen slapen, maar zelfs Interpol slaagde er niet in om de man te vinden.

Opgepakt

Twee weken geleden veranderde dat allemaal toen Giomar terugkeerde naar Portugal om er wat zaken te regelen. Aangezien de man er geseind staat, werd hij meteen opgepakt door de politie. Jammer genoeg voor Maria wilde hij niet vertellen waar zijn dochter of moeder zich bevonden.

De moeder was de wanhoop opnieuw nabij, maar maandag gebeurde het onwaarschijnlijke. Een vrouw stapte in Luik naar de politie, stelde zich voor als de nicht van Paul Giomar en gaf de agenten de sleutels van het appartement waar ze verbleef met Alica, diens grootmoeder en vader.

Niet naar school

In de woning werden Alice (intussen 9) en haar grootmoeder aangetroffen. Het meisje bleek twee jaar niet naar school geweest te zijn en werd naar het ziekenhuis gebracht voor enkele onderzoeken, terwijl de oma ondervraagd werd en toegaf dat ze al twee jaar in Luik wonen.

Maria is meteen op het vliegtuig gesprongen naar Luik, waar ze na twee jaar eindelijk weer haar dochter tegen zich aan kon drukken.