© Photo News

Kwiatkowski wint, jonge Teuns blijft verbazen in Groot-Brittannië

Michal Kwiatkowski heeft de vierde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De Pool van Omega Pharma-Quickstep haalde het na 184,6 km tussen Worcester en Bristol van de Nederlander Albert Timmer (Giant-Shimano) en onze landgenoot Dylan Teuns (BMC) en wordt ook de nieuwe leider. De jonge Teuns rukt ook in de stand op naar een knappe derde plaats.

vml

Dinsdag moest Kwiatkowski nog vrede nemen met de tweede plaats, woensdag was het dan toch raak voor de renner van Omega Pharma-Quick Step.

Negen renners sloegen de handen in elkaar voor de vroege vlucht. Het ging om Albert Timmer, Peter Velits, Sebastian Lander, Samuel Harrison, Mark Christian, Alex Dowsett, Michael Northey, Lasse Norman Hansen en Kristian House. Dowsett kreeg af te rekenen met pech en moest al vrij snel de rol lossen.

De voorsprong van de acht vluchters liep op tot ruim zes minuten. In het peloton was het Omega Pharma-Quick Step dat de debatten controleerde. Met nog vijftien kilometer te gaan telden de vluchters anderhalve minuut voorsprong. Het zou nipt worden om een massasprint te voorkomen en dat was het sein voor Velits, Timmer en Hansen om er vooraan vandoor te gaan. De Nederlander ontdeed zich nog van zijn metgezellen in het slot en leek op weg naar de dagzege. Dat was buiten Kwiatkowski gerekend die op de steile finish wegsprong uit een achtervolgend groepje en in extremis de Nederlander voorbijsnelde. Dankzij de bonificaties neemt Kwiatkowski ook de leiderstrui over van Zardini.

Na zijn vierde plaats dinsdag, toonde Teuns (amper 22) woensdag alweer dat hij de goede vorm te pakken heeft. Eerder won hij al een rit in de Ronde van de Toekomst eind augustus. Nu toont de kersverse stagiair van BMC dat hij ook bij de eliterenners zijn mannetje weet te staan. In de stand en houdt hij mannen als Roche, Izaguirre en Wiggins achter zich.

Donderdag staat de vijfde etappe in deze Ronde van Groot-Brittannië op het programma, een rit over 171 kilometer tussen Exmouth en Exeter.

Uitslag:

1 Michal Kwiatkowski (Pol) Omega Pharma - Quick-Step2 Albert Timmer (Ned) Team Giant-Shimano3 Dylan Teuns (Bel) BMC 4 Jack Bauer (NZl) Garmin Sharp5 Jon Izaguirre Insausti (Spa) Movistar Team6 Nicolas Roche (Irl) Tinkoff-Saxo7 Ben Swift (GBr) Team Sky8 Rick Zabel (Ger) BMC9 Sonny Colbrelli (Ita) Bardiani-CSF10 Sylvain Chavanel (Fra) IAM Cycling

Stand:

1 Michal Kwiatkowski (Pol) Omega Pharma - Quick-Step in 15:49:332 Edoardo Zardini (Ita) Bardiani CSF 0:00:033 Dylan Teuns (Bel) BMC 0:00:144 Nicolas Roche (Irl) Tinkoff-Saxo5 Jon Izaguirre Insausti (Spa) Movistar 0:00:236 Bradley Wiggins (GBr) Team Sky 0:00:277 David Lopez Garcia (Spa) Team Sky8 Leopold Konig (Cze) Team NetApp - Endura 0:00:299 Sylvain Chavanel (Fra) IAM Cycling 0:00:4510 Dylan Van Baarle (Ned) Garmin Sharp

Bekijk hier de indrukwekkende sprong van Kwiatkowski

© sporting telenet

insdag moest Michal Kwiatkowski nog vrede nemen met de tweede plaats in de Ronde van Groot-Brittannië (2.BC), woensdag was het dan toch raak voor de renner van Omega Pharma-Quick Step. De Pool haalde het in de vierde rit van de elfde editie na 184,6 km tussen Worcester en Bristol van de Nederlander Albert Timmer (Giant-Shimano) en onze landgenoot Dylan Teuns (BMC).

Meer sportnieuws