© atv

Vrouw die gestolen fiets kocht, krijgt geld terug

Els Van Gastel, de vrouw die een gestolen fiets kocht bij Troc, krijgt haar geld terug. De gestolen fiets wordt ook aan de eigenares teruggegeven. “Troc werkt altijd samen met de politie om zo’n zaken op te lossen”, zegt Pierre Boseret van de tweedehandsketen.

SARE

Dinsdag kon u in uw krant het verhaal lezen van Els Van Gastel en Sigrid Van Den Stock. Van Gastel kocht in juni een fiets bij tweedehandswinkel Troc in Brasschaat. Ze bracht de fiets voor een onderhoud binnen bij De Fietsenfikser op de Amerikalei in Antwerpen en daar werd duidelijk dat de tweewieler eerder gestolen was van Van Den Stock.

De twee vrouwen en de fietsenmaker contacteerden de politie, de inspecteurs konden echter niet anders dan een boodschap van de procureur doorgeven. Die had beslist dat de fiets nu eigendom is van Van Gastel omdat zij die als laatste persoon te goeder trouw had gekocht. Als Sigrid Van Den Stock haar fiets terug wilde, moest ze die maar terugkopen. “Heel lastig, want ik wil helemaal niet met een gestolen fiets rondrijden”, reageerde Els Van Gastel. “Maar ik wil ook mijn geld, de 130 euro die ik voor de fiets betaalde, niet kwijt.”

Uitzonderlijk

Toen de mensen van tweedehandsketen Troc het verhaal hoorden, was hun reactie duidelijk. “Wij zullen het geld dat Els Van Gastel betaalde, terugbezorgen”, zegt woordvoerder Pierre Boseret. “En we zullen er samen met de politie voor proberen zorgen dat de fiets terug bij de oorspronkelijke eigenares belandt.”

Wie bij Troc iets komt aanbieden voor verkoop, moet steeds een identiteitskaart voorleggen. “Daarom gebeurt het ook zelden dat er gestolen goederen worden aangeboden”, zegt Boseret. “Gebeurt het toch, dan werkt Troc altijd samen met de politie om de zaak recht te zetten.”

Van Gastel reageerde alvast enthousiast op het bericht van Troc. “Dat is goed nieuws”, zei ze.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio