© MaTi

Villa Rosa opent deuren tijdens Open Monumentendag

Upstairs - Downstairs

Wie houdt van een stukje geschiedenis en een boeiend verhaal, kan tijdens de Open Monumentendag een bezoek brengen aan Villa Roza. De oude burgemeesterswoning werd in de 19de eeuw gebouwd in Belle Epoquestijl en herbergt nog steeds een schat aan authentieke waarden.

MaTi

Vzw Kobie en de Essense Heemkundige Kring bundelen dit jaar de krachten voor de organisatie van Open Monumentendag. Op zondag 14 september stelt Villa Rosa, gelegen in de Stationsstraat 180, haar deuren en tuin open voor het grote publiek.

Dit jaar is het thema van de Open Monumentendag: Erfgoed in de toekomst. “Dat is ook de reden waarom we juist dit pand hebben gekozen”, zegt Joris Mathysen, voorzitter van de Heemkundige kring. “Dit pand heeft een rijke geschiedenis maar wordt op een hedendaagse manier actief gebruikt door de firma All-Seas. De villa werd door het bedrijf omgebouwd naar de noden van deze tijd, maar hield ook rekening met de geschiedenis van het huis. Zo zijn er nog authentieke kamers met meubelen bewaard gebleven en ook de badkamer bevindt zich nog in zijn oorspronkelijk staat. We zijn dan ook blijk dat de firma All-Seas bereidt was op de villa open te stellen. Het is een unieke gelegenheid om met dit stukje erfgoed te bezoeken.”

Zowel de tuin als het gebouw zijn te bezoeken onder begeleiding van de Heemkundige Kring en dorpsgids Maria Gommeren. Zij vertellen u met de nodige anekdotes meer over geschiedenis van het huis en zijn bewoners. Villa Rosa is gratis te bezichtigen tussen 12u en 16u. Rondleidingen zijn er om het kwartier.

Info: www.openmonumenten.be, www.essen.be, 03.670.01.56

MaTiMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio