© Patrick De Roo

“Bomen groeien al in dakgoot Handelsbeurs”

De tegenstanders van de grondige renovatieplannen voor de Handelsbeurs zijn van plan om naar de rechter te stappen, maar nu is er ook een groep voorstanders van de plannen opgericht. De twee initiatiefnemers noemen zich ‘vrienden van de Handelsbeurs’.

Maaike Floor

Tot nu toe leek het erop dat de handelaars in de buurt van de Handelsbeurs voor de grondige renovatie en restauratie van de Handelsbeurs en de aanpalende gebouwen waren, en de meeste buurtbewoners tegen. Vooral de geplande ondergrondse parkeergarage voor 293 auto’s’en een stuk nieuwbouw van twee verdiepingen in het pand Hotel van de Werve op de hoek Korte Klarenstraat-Pruynenstraat stuiten op tegenstand. Maar nu zijn er ook buurtbewoners opgestaan die zich graag uitspreken vóór de plannen die op tafel liggen.

Vrienden

In een week tijd kregen de twee Nederbelgen al een stuk of twintig reacties van mensen die hun naam aan het initiatief willen verbinden. De voorstanders van de plannen noemen zich ‘vrienden van de Handelsbeurs’. “We willen het initiatief zo luchtig mogelijk houden en niet in de juridische of ambtelijke sfeer terechtkomen.”

Tegenstanders

De tegenstanders van de nieuwbouwplannen voor het pand Hotel van de Werve, verenigd in het Beschermcomité Lange Nieuwstraat 20-22-24, zijn ondertussen een emailactie gestart. Ze roepen mensen op om burgemeester Bart De Wever (N-VA) en cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) een tekstje te mailen waarin ze vragen om het nieuwbouwgedeelte te laten vallen en zo het stadsgezicht van het geklasseerde pand te bewaren.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio