Aanvaller met schaar na drie dagen op vrije voeten

Drie dagen nadat hij een kennis in Westerlo te lijf ging met een schaar, heeft Olivier V. (19) de gevangenis verlaten. Hij mag geen contact hebben met het slachtoffer en moet in behandeling voor zijn drugsprobleem.

IMA

Olivier V. uit Oevel en Hans V.H. (38) hadden vrijdagavond samen op café gezeten. “s Nachts trokken ze naar het appartement van Hans V.H. in de Nieuwstraat in het centrum van Westerlo. Daar gebruikten ze speed en speelden ze uren op de playstation. Rond 8u ‘s morgens kregen de twee het met elkaar aan de stok. Olivier V. greep een schaar en bewerkte er zijn opponent mee. Hans V.H. liep verwondingen op aan het hoofd, borst, handen en armen.

“Mijn cliënt is in paniek naar buiten gerend. Daar heeft hij de hulpdiensten verwittigd”, zegt meester Bart Vosters. Hans V.H. had geen levensbedreigende letsels opgelopen. De man mocht maandag het ziekenhuis van Geel verlaten.

Het geweld is vermoedelijk het gevolg van het drugsgebruik. “Mijn client heeft zijn versie van de feiten gegeven”, zegt meester Vosters. “Ik wil daar niet op in gaan. Het slachtoffer moet nog worden verhoord.”

Vosters vroeg voor de raadkamer met succes de vrijlating. Olivier V. mag de woning niet verlaten tussen 20u en 7u, tenzij om te werken. Hij moet zijn werk hervatten en in behandeling voor zijn drugsprobleem. De jongeman kreeg ook een contactverbod met het slachtoffer opgelegd en moet meewerken met de justitieassistent. Het parket gaat niet in beroep tegen zijn vrijlating.

De man zal zich later moeten verantwoorden voor de strafrechter voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio