© Photo News

Onrust KBVB bereikt climax, ook Kompany onder vuur

Het wantrouwen jegens de voetbalbond lijkt een hoogtepunt te bereiken. Vertegenwoordigers van het Betaald Voetbal hebben op de spoedvergadering die gisteren belegd werd ‘verduidelijking’ gevraagd in een aantal dossiers. Zo eisen zij inzage in de contracten van bondscoach Marc Wilmots, CEO Steven Martens en business director Bob Madou. Ook vraagt men zich luidop af hoe het komt dat Woestijnvis het contract voor Iedereen Duivel misliep ten voordele van het productiehuis van kapitein Vincent Kompany. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

wic

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Het stinkt bij de bond’. Dat titelt de krant Het Laatste Nieuws in een artikel waarin het dieper ingaat op de spoedvergadering die de Belgische voetbalbond KBVB gisteren belegde. Volgens het dagblad diende de vergadering vooral om te voorkomen dat het bonussenstelsel van CEO Steven Martens, business director Bob Madou en bondscoach Marc Wilmots onder de loep zouden worden genomen. Tevergeefs. Op een vergadering nu vrijdag zal dat onherroepelijk gebeuren en zal de Raad van Bestuur van de Jupiler Pro League zich over de overeenkomsten buigen.

De Keersmaecker zou zijn best hebben gedaan dat af te houden, een veeg teken aan de wand. Maar dat was niet het enige wat de aanwezige vertegenwoordigers van de eerste- en tweedeklassers dwars zat. Het eiste ook duidelijkheid in vier andere dossiers, schrijft het Laatste Nieuws:

1. De persvoorzieningen en de organisatie van persconferenties op het WK in Brazilië zou tot ‘een exuberant hoge factuur’ geleid hebben.

2. Tevens vroeg een lid van de raad van bestuur bij reisorganisatie Sun Incentives het mailverkeer op over de bestelling van het hotel voor de vrouwen en familie van de Rode Duivels in Brazilië. Doordat dat hotel niet geannuleerd werd, leverde het de KBVB een rekening van 300.000 euro op. De bondstop zou wel op de hoogte zijn geweest van de bestelling, en via het opgevraagde mailverkeer hoopt dat lid van het raad van bestuur dat te kunnen bewijzen. Dat zou ook betekenen dat de ontslagen teammanager Nicolas Cornu onterecht buitengewerkt zou zijn.

3. Reclamebureau Boondoggle, dat onder meer ‘De Duiveluitdagingen’ mee bedacht, zou te veel geld gekregen hebben tegenover te weinig rendement. De raad van bestuur had het over ‘slecht financieel management’.

4. Volgens de vertegenwoordigers van de eerste- en tweedeklassers zou de bond sponsorcontracten afgesloten hebben aan een te lage prijs, waardoor de clubs diezelfde sponsors niet konden binnenhalen. Zo deed de bond aan oneerlijke concurrentie tegenover zijn eigen clubs.

Zelfs kapitein en boegbeeld Vincent Kompany moest het ontgelden. De vertegenwoordigers wilden weten waarom de bond een tv-contract, dat blijkbaar aanvankelijk aan productiehuis Woestijnvis zou zijn beloofd, plots verkocht aan Bonka Circus, het productiehuis van Vincent Kompany. Dat riekt naar belangenvermenging. Vrijdag hebben CEO Steven Martens en voorzitter De Keersmaecker aardig wat uit te klaren.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws