© Guy Van Vliet

Inbrekers op de vlucht met buit in kruiwagen

Vindingrijke inbrekers maakten gebruik van een kruiwagen om aan de haal te gaan met hun zware buit uit taverne Lindenhof. In de weide achter de taverne in de Temsese Veldstraat braken ze maandagnacht alles open. De sigarettenautomaat lieten ze achter.

GUY VAN VLIET

Uitbater Frederik De Schepper en zijn vader Stephaan doen het verhaal. “Afgaand op de sporen denkt de politie dat de feiten zich wellicht dinsdag in de ochtend voordeden.

Zelf was ik maandagavond nog tot 22.30u aanwezig in de taverne en ik had niks verdachts opgemerkt. De daders raakten binnen via de glazen schuifdeur aan de achterkant, waar ze op twee plaatsen een gat moesten maken voordat ze de deur open kregen. Eens binnen namen ze de kassa en de sigarettenautomaat mee. Het moet meer dan één dader geweest zijn. Zo’n automaat weegt veel. Zoiets draag je niet in de eentje.”

Ver hoefden de daders hun buit niet te dragen want ze toonden zich vindingrijk. “Ze maakten gebruik van een kruiwagen om de automaat te verplaatsen. Zo reden ze tot een verdekt plekje op de weide achter de taverne. Daar braken ze de sigarettenautomaat open. Geen gemakkelijke klus. Ze moesten op verscheidene plaatsen breken, zowel vooraan als achteraan. Zo roofden ze het geld en de sigaretten uit de automaat. Op één pakje na. Dat kregen ze er blijkbaar niet uit.”

Financiële opdoffer

Naast de aangerichte schade betekent de inbraak ook een financiele opdoffer. “In de kas zat voor 300 euro aan kleingeld. De inhoud van de automaat mag je rekenen op zo’n 1200 euro.”

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio