© Sophie Pycke

Post verdwijnt al sinds 2006

Al acht jaar zien bewoners van een appartementsblok in de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas hun post op raadselachtige wijze verdwijnen. Bpost stelde al meermaals een onderzoek in, maar vond geen nalatigheid in het verdeelproces.

SOPHIE PYCKE

Bewoners van een appartementsblok in de Antwerpse Steenweg ontvangen sinds 2006 slechts sporadisch post, en dan bijna uitsluitend reclame en aanmaningen. De voorbije jaren overstelpten ze daarom de klantendienst van bpost met klachten, maar een oplossing komt maar niet uit de bus. “Onze kiesbrieven konden we in duplicaat gaan aanvragen op het stadhuis en alleen deze maand al zijn vier facturen niet aangekomen. De aanmaningen krijgen we vreemd genoeg wél,” vertelt Edmond Thuy, die samen met zijn echtgenote al decennialang in het blok woont. “Vroeger vroegen we dienstencheques aan via de post, maar omdat ook die verdwijnen, was dat een dure bedoening. Ook onze groene briefjes van de CM, die vanuit AZ Nikolaas met de post worden opgestuurd, gaan altijd verloren. Het ziekenhuis en de mutualiteit wijzen naar elkaar en ondertussen kunnen wij niet genieten van de terugbetalingen waar we recht op hebben.”

Ook bij bpost zitten ze met de handen in het haar. “De voorbije twee jaar hebben we tientallen klachten ontvangen van de bewoners in kwestie en elke klacht hebben we systematisch onderzocht, van bij het verdeelcentrum tot aan de brievenbus”, aldus Fred Lens. “We weten wat er binnenkomt en dus ook wat er met de postbode meegaat.”

“Het hele verdeelproces is onderzocht en een nalatigheid is niet te vinden. Er is ook geen reden om te twijfelen aan de capaciteiten van de postbode in kwestie. Hij heeft een goede reputatie. Nergens in de straat hebben we soortgelijke klachten. Wat er misloopt, is ook voor ons een raadsel, maar de fout ligt niet bij bpost.”

De bewoners dienden vorige week klacht in tegen onbekenden omdat ze vermoeden dat hun post wordt gestolen. De politie bevestigde die klacht en onderzoekt de zaak.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio