© ENV

Kapelse ceramiste krijgt ‘Henry van de Velde Label 2014’

Het werk ‘Twins’ van de Kapelse ceramiste Margot Thyssen heeft een Henry van de Velde label 2014 toegekend gekregen. Het gaat om een kwaliteitslabel voor opmerkelijke producten of diensten. De jury, die de werken anoniem beoordeelt, heeft dit jaar vijftien labels uitgereikt.

ENV

Er waren dit jaar 160 inzendingen, waarvan er 80 de eerste selectie doorstonden. Deze inzendingen werden vervolgens grondig getest en gekeurd. De inzendingen moeten voldoen aan strenge designcriteria. Ze moeten niet alleen esthetisch zijn, maar ook functioneel en eenvoudig in het gebruik, duurzaam en milieuvriendelijk.

Over het werk Twins van Margot Thyssen staat in het juryrapport te lezen dat “Twins het resultaat is van jarenlang onderzoek door Margot Thyssen. Ontevreden met de vervorming, eigen aan de slip casting techniek, onderzocht ze en bekwaamde ze zich in de multilayer slip casting techniek. Door een perfecte beheersing van deze techniek, kan ze haar temperatuur en pendeltijd zodanig inschatten dat ze optimaal met transparantie kan spelen. Hierdoor schijnt de middelste kleur altijd een beetje door het witte porselein en lijkt het of er een vlak gevangen zit tussen de twee witte lagen. De buitenkant is mat, omwille van het aangename, zachte gevoel. De binnenzijde is voorzien van een transparant glazuur, waardoor het porselein een lichtgrijs, glasachtig effect heeft.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio