Jeugdverenigingen kunnen rekenen op financiële steun

Verscheidene jeugdverenigingen moeten in de nabije toekomst grotere verbouwingswerken uitvoeren aan hun lokalen of verhuizen. Het gemeentebestuur wil die jeugdverenigingen financieel ondersteunen.

Bart Ceulemans

De gemeente voert een subsidiereglement in voor ondersteuning van jeugdverenigingen die problemen met hun accommodatie “We houden rekening met een plafondbedrag van 250.000 euro”, legt burgemeester Kristof Sels (N-VA) uit. “Alles daarboven is voor de rekening van de vereniging."

De investeringen onder het bedrag van 250.000 euro kunnen voor 30 procent gesubsidieerd worden, dus voor maximaal 75.000 euro. "De verenigingen kunnen de helft van dat bedrag lenen van de gemeente", aldus Sels. Dus in het voorbeeld van het plafondbedrag is dat een lening (over tien jaar tegen een lage rentevoet) van 125.000 euro. De resterende 20 procent, in het voorbeeld dan 50.000 euro, moet de vereniging zelf op tafel leggen."

Er zijn momenteel drie dossiers die daarvoor in aanmerking komen. "Scouts Parsival verhuist naar de Valkstraat, het terrein aan de looppiste. Die wordt momenteel in het kader van de Buitengewone plekjes heraangelegd, en daar is ruimte voor hen. Scouts Roeland en gidsen Sint-Lucia gaan ook verhuizen en zullen dan op dezelfde locatie komen te zitten."

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio