© Dominic Verhulst

Johan Heldenbergh moet maandenlange rust nemen: ‘Ik ben gewoon moe’

Johan Heldenbergh, bij het grote publiek onder meer bekend dankzij zijn glansrol in ‘The Broken Circle Breakdown’, moet enkele maanden rust nemen. Hij moet daardoor afzeggen voor het theaterstuk ‘De Soldaat-facteur en Rachel’.

mige, mtm

Het theaterstuk ‘De Soldaat-facteur en Rachel’ werd in 1986 geschreven door Arne Sierens, maar Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels (met wie hij het theaterversie van The Broken Circle Breakdown maakte) zouden dit jaar een eigen versie brengen naar aanleiding van 100 jaar Eerste Wereldoorlog.

Heldenbergh moet echter afzeggen. ‘Ik ben gewoon moe. Dat is niet van vandaag op morgen gekomen. Het is al een tijdje aan de gang. Sinds 2008 heb ik alleen maar gewerkt. Komt daarbij dat ik emotioneel een paar zware jaren achter de rug heb. Ik had klachten en ben daarmee naar de dokter gegaan. Het gaat ça va met mij, maar ik zal minstens drie maanden rust moeten nemen’, aldus Heldenbergh in Het Laatste Nieuws.

‘The Broken Circle Breakdown’-acteur wordt nu vervangen door Sebastien Dewaele, een acteur die onder meer al in ‘Eigen Kweek’ te zien was.