© GVA

Electric Run in Antwerpen is nationale primeur

Lasers, neonarmbandjes, fluorescerende bogen en elektronische beats. Dat zijn de ingrediënten van een nieuw sportevenement dat op 25 oktober neerstrijkt in Antwerpen: de Belgische Electric Run.

nadb

Na succesvolle edities in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk komt het evenement nu ook naar België en meer bepaald naar Antwerpen.

Het concept brengt sport, muziek en lichtspektakel bij elkaar. “Samen met de muziek- en jongerenzender JIM hebben we het evenement naar België gehaald”, zegt Vicky Van der Spoel van het Nederlandse organisatiebureau Fjuze. “Wij hadden al contacten met de stad Antwerpen en het leek ons de ideale locatie voor een eerste editie.”

Op 25 oktober kunnen de fluorescerend verklede deelnemers terecht aan de start op het Sint-Annastrand op Linkeroever. “Het vijf kilometer lange parcours wordt helemaal donker gemaakt”, weet Van der Spoel. “Via lichttunnels belanden de lopers in themawerelden als candyland en een onderwaterwereld. Daar worden ze verwelkomd door elektronische beats.”

Slotfeest

Els Vercauteren, netmanager bij JIM, weet alvast dat de ticketverkoop vlot loopt. “In Amsterdam waren er 10.000 deelnemers. Dat aantal verwachten wij ook op Linkeroever.”

De lopers wacht op het Sint-Annastrand een spetterend slotfeest. “Tot middernacht zullen deejays het publiek entertainen. Muziek en plezier staan centraal en daar kunnen we ons helemaal in vinden”, aldus Vercauteren.

Tickets zijn voor 37,50 euro online te koop.

www.electricrun.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio