© Koen Mol

© SARE

© SARE

© SARE

© SARE

© SARE

© Sam Reyntjens

© Google Maps

1 / 20

Zoektocht naar vermiste Jelle Leemans in Nederlands bos levert niets op

Meer dan zestig agenten uit Nederland en België hebben woensdag gezocht naar de vermiste Jelle Leemans in de Rucphensche Bosschen in het Noord-Brabantse Schijf, net over de Belgisch-Nederlandse grens.

doro

De destijds 27-jarige man uit Terhagen (Rumst) had op 21 november vorig jaar een afspraak in Roosendaal maar sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. Alle sporen wijzen er steeds meer op de 27-jarige Leemans werd vermoord na een mislukte drugsdeal. De politie zoekt met paarden, speurhonden, jachtopzichters en archeologen in het bos in Schijf. Agenten uit België en Nederland zijn aanwezig en ook de federale politie van Antwerpen en het Disaster Victim Identification team (DVI) dat instaat voor de berging en identificatie van overledenen.

Er werd specifiek gezocht naar grondverstoringen in het bos. Als de aanwezige archeologen een grondverstoring verdacht vonden, werd in eerste instantie met een spade verder onderzocht. Er werd niets gevonden, meldde het park later op de dag. Aanwijzingen in het onderzoek en ook getuigenissen hebben naar de zoekactie in de Rucphensche Bosschen in Schijf geleid.

Audi in Merksem

Jelle Leemans verdween op 21 november toen hij rond 8 uur ‘s morgens vanuit Terhagen vertrok en naar een afspraak in Roosendaal reed. Hij zou toen enkele tienduizenden euro’s op zak hebben gehad. Van Jelle ontbreekt sindsdien elk spoor.

Vier dagen na zijn verdwijning werd zijn auto, een witte Audi A3, aangetroffen in de Campiniastraat in Merksem. Hij werd er achtergelaten op de dag van de verdwijning, maar niet door Jelle Leemans zelf. Er waren getuigen die hebben gezien hoe iemand met een trui met capuchon de auto heeft achtergelaten.

De speurders troffen het DNA-spoor van vrouw aan op een half opgegeten broodje. Dit DNA komt alvast niet overeen met dat van de vriendin van Leemans.

Drugs

De verdwijning van Jelle Leemans is wellicht een gevolg van zijn goed verborgen dubbelleven als dealer. Want de Antwerpse politie en het gerecht hadden de 27-jarige man nooit eerder in beeld gekregen bij drugsonderzoeken.

Volgens de Nederlandse politie is Jelle in de buurt van Roosendaal iets overkomen. “Het is duidelijk dat de gsm van Jelle in Roosendaal is geweest op 21 november 2013”, zegt Henk Snepvanger van de politie West-Brabant/Zeeland. “De politie denkt dat de telefoon via de Burgemeester Schneiderlaan onder het viaduct van de A58 is doorgegaan richting het zuiden. Daarna is de gsm uitgezet en is het signaal weg. Misschien zijn er mensen die hem toen hebben gezien of die weten wat hij daar deed of met wie hij een afspraak had. Dat willen wij graag weten.”

Opgravingen

Anderhalf uur nadat zijn telefoon werd uitgeschakeld, is de witte Audi van Jelle door camera’s nog gezien op de Sint- Jobsesteenweg in Brasschaat.

Samen met de Antwerpse moordbrigade werd het traject van Jelle gereconstrueerd en zijn alle aanwijzingen op een rij gezet. Dat zal de volgende dagen resulteren in een zoekactie in de buurt van de Belgisch-Nederlandse grens. Vandaag werd door een grote politiemacht naar Leemans gezocht in een bos in het Nederlandse Schijf nabij Roosendaal.

Vader Leemans

De federale politie houdt ook een gratis telefoonnummer voor reacties open op 0800/30.30.0. “Elk beetje informatie kan cruciaal zijn en helpen de familie van Jelle zekerheid te geven over zijn lot”, zegt Snepvanger

In de tv-uitzending Opsporing Verzocht op Nederland 1 getuigden de vader en moeder van Jelle dinsdagavond voor het eerst. “Mijn natuur zegt dat ik wil dat Jelle wordt gevonden en dat wij weten wat er is gebeurd. Maar dat is tegelijkertijd mijn grootste angst”, zei vader Frans Leemans.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio