Brooikensplein wordt marktplaats

Stilaan ontdekken meer en meert ambulante handelaars het Brooikensplein aan de Begijnenbossen in Reet (Rumst) als verkoopplaats. Al jaren staat op dit plein ook een viskraam en onlangs verscheen in de buurt ook een bloemenhandelaar. Occasioneel wordt het plein ook ingenomen door een wijnhandelaar en zelfs een gereedschapswinkel opende er al eens een afhaalstand. Vorige week nog verscheen voor het eerst een soepkraam in het dorpscentrum en vorige zaterdag stond naast het wekelijkse kippenkraam plots een marktkramer met druiven.

Jef Wijckmans

“Ik heb een fruit- en groentewinkel in Muizen bij Mechelen” zegt Ingrid De Vinck (63). “Ik heb ook een kraam waarmee ik markten doe. Het was Serge Vandervorst die wekelijks aan mijn winkel met zijn kippenkraam staat, die me vroeg om ook naar Reet te komen. Hij weet dat ik, ondanks soms regen en wind, het liefst buiten sta. Buurtwinkels blijken immers ten dode opgeschreven en lk wil het liefst van tussen die vier muren.”

Ondertussen heeft het gemeentebestuur de trend van ambulante handel ook opgemerkt. “Het vormt momenteel een agendapunt op het schepencollege om een retributiereglement voor dergelijke handel op te stellen” zegt economieschepen Geert Antonio (N-VA). Jef Wijckmans

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio