© Provinciebestuur

Werken aan Laarse Beek moeten mens en dier bevrijden

De provincie voert vanaf deze maand werken uit aan de Laarse Beek in het Peerdsbos en het gemeentepark. Nieuwe bruggen en vistrappen moeten de bewegingsvrijheid van mens en vis verhogen. De werken duren maximaal vier maanden.

Jan Auman

De werken zijn verspreid over vier zones. “We werken in fasen zodat de hinder voor de wandelaar en fietser beperkt blijft. De aannemer zal hen met een duidelijke wegomleiding langs de werfzones loodsen”, aldus Bianca Veraart, projectverantwoordelijke provinciale dienst Integraal Waterbeleid.

Het meest ingrijpend wordt de aanpassing van de waterloop ter hoogte van het bekende Badhuisje. Daar legt de provincie een nieuw stukje kronkelende beek aan, met (vis)trapjes om het hoogteverschil te overbruggen. Het wandelpad dat er nu naast ligt, zal wat opschuiven en deels een houten pad worden.

Aan de speeltuin zijn bijkomend bruggetjes voorzien, de wandelpaden en het pleintje worden opgewaardeerd. Dit project is een initiatief van de provincie Antwerpen, in samenwerking met de gemeente Brasschaat en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). De firma Willems uit Vorselaar voert de werken uit voor 275.000 euro.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio