© Tommy Maes

Amerikaan temt Balense reus: bekijk de video

Nog maar één mens was erin geslaagd om binnen de toegestane veertig minuten twee ‘Balense reuzen’ binnen te spelen. Maar de Amerikaanse professional eater Randall Santel kwam, zag en overwon in de Broodjeshoek in Balen.

Tommy Maes

Grote eters die van een uitdaging houden, kunnen bij de Broodjeshoek in het Kempense Balen- Rosselaar een Balense reus bestellen: een gigantisch broodje met sla, tomaten, ei, smeltkaas, zes hamburgers en frieten. Aan dat ‘broodje’ is ook een speciale uitdaging verbonden.

Wie er binnen de veertig minuten twee van opeet, maakt kans op een spaarpotje. “Per verkochte Balense reus gaat er vijftig cent in de pot. Vorig jaar was de Amerikaan Joey Chestnut de eerste én tot nog toe enige die de uitdaging tot een goed einde bracht”, vertellen Marc Peeters en Annelies Sterckx, zaakvoerders van de Broodjeshoek.

Maar gisteravond kreeg Chestnut het gezelschap van een landgenoot op de erelijst. Vorig jaar probeerde Randall Santel, een ‘professionele eter’, ook de Balense reus te kloppen, maar toen liep het na 19 minuten al mis. Deze keer pakte hij het anders aan. Met succes, want hij at de twee reuzenburgers op in een tijd van 30 minuten en 52 seconden.

Lees er alles over in Gazet van Antwerpen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio