Bij een tragisch ongeval maandag kwam een 6-jarig jongetje om in Deurne.© PeGo

“Verbied zwaar verkeer in de schoolbuurt”

De Fietsersbond roept lokale besturen op om zwaar vrachtverkeer op bepaalde tijdstippen te verbieden in school- en woonbuurten. De vraag komt er als reactie op het tragische ongeval van maandag in Deurne.

DVD

“Bij het begin en aan het eind van de schooldag is er voor zwaar vrachtverkeer geen plaats in buurten waar kinderen fietsen”, zegt woordvoerder Roel De Cleen. “We kunnen kinderen niet uit hun schoolomgeving halen, dus zeggen wij: haal de vrachtwagen eruit.”

Volgens de Fietsersbond kunnen lokale besturen hun verkeersreglement aanpassen zodat zware vrachtwagens op bepaalde tijdstippen verboden kunnen worden.

Het voorstel oogst weinig bijval binnen de sector. “Dodehoekongevallen treffen niet alleen schoolkinderen, maar ook volwassenen en bejaarden”, zegt Isabelle De Maegt van transportfederatie Febetra. “De problematiek moet in zijn totaliteit worden aangepakt, onder meer door bewustmakingscampagnes.”

Ook het BIVV heeft zijn twijfels. “Er zijn andere manieren om dit soort ongevallen nog beter te helpen vermijden.”

Zesjarige zoontje van Witse-acteur sterft na aanrijding door vrachtwagen

© Photo News

© BFM

© PeGo

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het zesjarig jongetje dat maandagnamiddag om het leven kwam toen hij op zijn fiets werd gegrepen door een vrachtwagen in Deurne is het zoontje (6) van Witse-acteur Marc Stroobants en zijn vriendin Mieke Laureys.

De politie voert nog een onderzoek naar de precieze omstandigheden, maar alles wijst op een dodehoekongeval. Een vrachtwagen van speelgoedketen Dreamland wilde rechtsaf slaan op de Turnhoutsebaan, maar merkte de kleine Ziggy, die samen met zijn papa onderweg was van school naar huis, te laat op. Voor het zoontje kwam alle hulp te laat.

De vader raakte niet gewond, maar werd in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook de chauffeur van de vrachtwagen moest worden weggevoerd. Vrienden en kennissen legden gisteren al kaartjes en knuffeldiertjes neer bij de plaats van het ongeval om hun steun te betuigen aan de familie.

Marc Stroobants, acteur in onder meer de politieserie Witse en de soap Wittekerke, woont samen met zijn vriendin Mieke Laureys, ook actrice, op amper een paar honderd meter van de plaats van het ongeval.

Vastgoed

Jobs in de regio