Eerste overweg met nieuwe alarmbel in Hombeek (video)

Foto: Gil Plaquet

Eerste overweg met nieuwe alarmbel in Hombeek (video)

Print
Mechelen - In Hombeek, een deelgemeente van Mechelen, heeft Infrabel dinsdagmiddag in het eerste nieuw belgeluid aan de overwegen in werking gesteld. Dat gebeurde aan de spooroverweg op het Heike, aan de Schoorstraat.

Onlangs werd deze spooroverweg nog in een nieuw kleedje gestoken en nu kregen ze daar ook de eer om als eerste in onze regio de nieuwe alarmbel te luiden.

Binnen anderhalf jaar zullen alle overwegen die beschikken over een bel er mee uitgerust zijn. Dit past in de strategie van Infrabel om de veiligheid aan overwegen verder te verhogen. Tijdens het eerste semester van 2014 werden er 25 ongevallen aan overwegen vastgesteld, waarbij vijf dodelijke slachtoffers te betreuren vielen.

Een permanente sensibilisering van de weggebruikers is en blijft een absolute vereiste en daarom lanceert Infrabel samen met het BIVV ook een nieuwe nationale campagne met als slogan ‘Het geluid dat je leven redt. Als je dat hoort, dan moet je stoppen’, zegt Infrabelwoordvoerder Thomas Bake.

Ook de reacties van de buurtbewoners rond de spoorweg met het nieuwe belgeluid zijn zeer positief. Voor sommigen doet het belgeluid aan de bel van een ijskar denken…
 
Lees woensdag een uitgebreid verslag in Gazet van Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio