© vtm

© vier

1 / 2

Outside Broadcast koopt bekende studio’s van ‘Rad van Fortuin’ en ‘De Slimste Mens’

Outside Broadcast uit Rotselaar koopt de bekende tv-studio’s in Londerzeel. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. In de studio’s werden heel wat bekende Vlaamse programma’s opgenomen, gaande van ‘Rad van Fortuin’ tot ‘De Slimste Mens ter Wereld’.

Het facilitaire tv- en mediabedrijf neemt de studio’s over van VV&B, het vastgoedbedrijf van Studio 100-oprichters Hans Bourlon en Gert Verhulst. Die doen ze van de hand omdat studioverhuur niet behoort tot de kernactiviteiten van Studio 100. Een overnameprijs werd niet vrijgegeven.

Outside Broadcast kan door de overname zijn aanbod uitbreiden en nu ook eigen studio’s aanbieden aan zenders en productiehuizen.

De studio’s in Londerzeel dateren uit 1989, bij de start van de commerciële zender vtm. Heel wat bekende programma’s werden er opgenomen: onder meer de 2.000 afleveringen van het ‘Rad van Fortuin’, maar ook ’De Slimste Mens ter wereld’, ‘Tegen de Sterren op’, ‘Flikken’ en tal van Studio 100-producties.

Outside Broadcast levert de technische middelen en mensen voor de opname en uitzending van sportwedstrijden, muziekfestivals en tv-programma’s. Het bedrijf was onder meer actief op het WK voetbal in Brazilië.

Nu in het nieuws