De vijf meest luxueuze cruises ter wereld

Vakantie

De vijf meest luxueuze cruises ter wereld

Print

Wie een aardig vakantiebudget bij elkaar heeft gespaard en zin heeft in een fancy cruise, kan zich laten inspireren door de uitslag van de Conde Nast Traveller Reader Awards. Het magazine vroeg aan reislustige lezers welke drijvende hotelcomplexen de meeste luxe bieden en dit zijn volgens hen de beste opties.

1. Crystal Cruises

Wie met dit schip reist, kan uiteraard zonnen op het dek. Dat doe je niet in ligstoelen, wel in designer sofa’s en tuinbedden. Of wat dacht je van een suite met een privédek? Verder kan je shoppen in designerboetieks en kan je langsgaan bij juweliers.

2. Celebrity Cruises

Hier lopen personeelsleden rond die elk maximum twee klanten bedienen - hier word je dus werkelijk op je wenken bediend. Even genoeg van het zonnen? Dan kan je als afwisseling verschillende workshops volgen zoals een taal aanleren of wijn proeven.

3. Holland America Line

Deze cruisemaatschappij staat op de derde plek omdat deze voldoende plaats biedt aan elke passagier. De verblijven zijn luxueus en beschikken over een privaat dek, al dan niet met jacuzzi, waarop je gezellig kan zonnen en tafelen.

4. MSC Cruises

MSC Cruises focust op het welzijn van koppels met kinderen. Dat doet de maatschappij door opvang te voorzien voor de kleinste passagiers, zodat mama en papa overdag zorgeloos kunnen genieten van zon, zee en verschillende zwembaden op het dek.

5. Cunard Line

Dit is wellicht de bekendste cruisemaatschappij ter wereld dankzij de drijvende paleizen: de

Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth. Deze schepen varen naar bestemmingen overal ter wereld en aan boord kom je niets te kort. Fervente golfers kunnen op het dek zelfs een balletje slaan.

NIET TE MISSEN