Komiek gaat offline (1): “Ik ga het moeilijk hebben”

Print
Antwerpen -

Youssef El Mousaoui, de Antwerpse comedian die gedurende twee maanden wegblijft van sociale media, heeft zijn ‘afscheidsvideo’ gepost.

“Ik ga het moeilijk hebben”, zegt El Mousaoui, “en ik zal jullie missen. Maar ik moet het overleven.” Normaal gezien wordt het dagritme van de Antwerpse komiek bepaald door zijn status-updates en probeert hij zijn grappen uit bij zijn honderden volgers . Vanaf vandaag zet hij zich op een digitaal dieet: hij gebruikt alleen nog wat strikt noodzakelijk is om zijn job te kunnen doen. Dus geen Facebook of Twitter meer.

Met zijn stunt zamelt El Mousaoui geld in om daklozen te helpen, hier en in Marokko. Hij werkt hiervoor samen met de organisatie Al Ikram. De teller van de sympathisanten die sponsoren, staat nu op 11.000 euro. En tal van middenstanders zoals een restaurant en een meubelzaak schonken al concrete hulp. “Ik ga zoveel mogelijk zélf de hulpgoederen bezorgen en het geld goed besteden, zonder tussenpersonen”, zegt El Mosaoui, die dus binnenkort ook naar Marokko trekt.

Volg de belevenissen van onze ‘Offline-komiek’ ook de volgende weken op GvA.be

De website van het 'offline'-project: www.wwwonderland.be/offline

MEEST RECENT