Stad steunt twaalf wijkprojecten

Er komt een project om de omgeving van de Prekerskazerne in Sint- Andries te verfraaien. Foto: Bert Hulselmans

Stad steunt twaalf wijkprojecten

Print
Antwerpen - Het stadsbestuur investeert in twaalf buurtprojecten die de samenhorigheid van de wijk ten goede komen. Het gaat om de verfraaiing van pleintjes en schoolomgevingen, maar net zo goed om de opstart van een themamarkt of een ruilwinkel.

Elk project is kortlopend en gebiedsgericht. Ze hebben een zichtbaar resultaat en vormen de start van een langdurig proces, dat door een lokale partner op het terrein kan worden verdergezet. “Het gaat niet om grote financiële investeringen, maar vooral in het samenbrengen van mankracht en ervaring”, zegt coördinator Gunther Van Avondt. “Het doel is steeds het ondersteunen van de betrokkenheid van de buurt op hun omgeving.”

Pleinen en scholen

Bij de uitgekozen projecten zijn er drie die werk maken van de verfraaiing van buitenruimtes en buurtpleinen. Dat zal gebeuren op het Europark-Noord op Linkeroever en de site van de voormalige Prekerskazerne op Sint-Andries.

Op het Zuster-der-Armenplein tussen de Dambrugge- en de Rotterdamstraat hebben de buurtbewoners een samentuin opgezet. Om dat project mee te steunen komen er gerichte acties in verband met afval en zwerfvuil. 

De wijk Moretusburg in Hoboken krijgt middelen om haar geschiedenis in de kijker te plaatsen, terwijl de omgeving van de Statiestraat in Berchem een themamarkt gaat uitbouwen. 

In Merksem krijgen het Stella Marisinstituut, Sint-Elisabeth-Instituut en Groenendaelcollege middelen om hun omgeving te verfraaien. Berendrecht gaat een ruilwinkel opstarten.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio