Paul Jambers laat zich niet belachelijk maken op StuBru

Print
Paul Jambers (69) gaf zich gisteren niet gewonnen toen hij zich in het radio­programma van Gunther D. op Studio Brussel naar eigen zeggen ‘compleet belachelijk had gemaakt voor heel Vlaanderen’. De tv-maker moest van Gunther D. raden welke bekende Vlaming er aan de lijn hing. Die BV mocht alleen ‘ja’ of ‘nee’ antwoorden op de vragen van Jambers.

Omdat Jambers ondanks een spervuur van vragen geen stap dichter bij een onthulling kwam, kreeg hij de tip voetbal. ‘Dat is zowat het enige waar ik niets van afweet’, zei Jambers. Bij de tip ‘Anderlecht’ dacht Jambers aan ‘Roger Van Himst’; hij bedoelde uiteraard Paul Van Himst.

Toen de tijd om was en Gunther D. verklapte dat hij voormalig Anderlechtmanager Michel Verschueren aan de lijn had, moest Jambers toch even de puntjes op de i zetten. ‘Ik heb daarnet gevraagd of ik de persoon in kwestie ooit ontmoet had en het antwoord was nee. Wel, ik heb meneer Verschueren onlangs nog geïnterviewd op het hoofdkwartier van Open VLD, samen met Maggie De Block.’

Jambers vond het jammer dat het spel ‘gemanipuleerd’ was. De tv-maker bleef sportief en antwoordde tijdens de twee uur durende uitzending op alle vragen, van ‘wat is uw favoriete standje’ (‘ik heb de hele kama sutra afgewerkt’) tot ‘zit je thuis de hele dag je geld te tellen’ (‘dat zou te veel tijd kosten’).

MEEST RECENT