Betrapt met prostituee? Foto op Facebook

Foto: Facebook The Richmond Police Department

Betrapt met prostituee? Foto op Facebook

Print

De politie van het Californische Richmond lacht niet met prostitutiebezoek. Om de betrapten te overhalen nooit meer langs te gaan bij de meisjes van plezier, zetten ze sinds deze week hun foto’s op hun (openbare) Facebookaccount. Juridische experts vrezen dat de privacy van de betrapte mannen voorgoed geschonden is.

De 47-jarige Giovanni Avila was een van de ongelukkigen die op heterdaad betrapt werd. Maar aan de Daily Mail vertelt hij dat hij onschuldig is. Hij zou enkel met een vriend een taco zijn gaan halen en aan de praat geraakt zijn met een van de vrouwen. “Ze kunnen misschien mannen vangen die dat elke dag doen, maar ook mannen die dat niet van plan waren en dat ook nooit gedaan hebben. Ik denk dat het een inbreuk is op mijn privacy. Dit kan sommige mensen hun leven serieus beïnvloeden.”

Dat zeggen ook juridische experts. “Wat als de beschuldigde vrijgesproken wordt?”, aldus advocaat Jeff Adachi in de krant. “Die foto’s kunnen nog jaren later via Google opduiken. Iedereen, buren, werkgevers en familieleden kunnen deze nog lang opzoeken. Informatie dat op internet terechtkomt, wordt opgepikt en hergebruikt. Zulke foto’s zijn nooit uitwisbaar.”

De inwoners van de buurt zijn wel tevreden met deze aanpak.

MEEST RECENT