Dominique Baeyens: ‘Staan met rug tegen de muur’

Foto: Photo News

-

Dominique Baeyens: ‘Staan met rug tegen de muur’

Print

Bondscoach Dominique Baeyens beseft dat het voor de Red Dragons erg moeilijk wordt om de tweede ronde te bereiken op het WK volley in Polen. De Belgische mannenploeg ging zaterdag in zijn vierde wedstrijd in groep D met 3-1 onderuit tegen Iran en moet zondag het sterke Frankrijk kloppen. Zelfs als dat lukt, zijn de Belgen afhankelijk van de andere resultaten in de groep.

‘Zoals Frankrijk momenteel speelt, behoort het bij de absolute wereldtop. Ze hebben zo veel mogelijkheden in hun ploeg en ze zitten volop in de ‘flow’ om te winnen. Dat wij het in de beslissende momenten niet kunnen afmaken, is misschien nog het verschil met de echte topploegen’, oordeelde de coach.

‘Ik heb weinig aan te merken op de attitude of het vechterstemperament van mijn spelers. Dat ontbrak toch wel een beetje tegen Italië en er waren toen ook enkele interne discussies. Momenteel staan we dus met de rug tegen de muur. We moeten ‘gewoon’ van Frankrijk winnen. Niks meer, niks minder’, klonk het bij Baeyens.

Bert Derkoningen wil alvast koste wat het kost winnen van de Fransen. ‘Een winstmatch op een WK levert ook nog punten op voor de wereldranglijst. Het kan me niet schelen op welke manier het gebeurt. Het mag voor mij met 30-28 in de laatste set zijn. We moeten bij de nederlagen niet stil blijven staan en gewoon blijven genieten van het feit dat we hier mogen meedoen aan een WK.’

Meer sportnieuws