© REUTERS

© EPA

© REUTERS

© AP

© AFP

1 / 5

Wozniacki - Serena Williams is finale US Open, Peng afgevoerd in rolstoel

De Deense Caroline Wozniacki (WTA 11) speelt de finale van de US Open tegen Serena Williams (WTA 1). Wozniacki stond in haar halve finale tegen Peng Shuai (WTA 39) 7-6 (7/1) en 4-3 voor toen de Chinese moest opgeven met zware krampen. Serena Williams versloeg in haar halve finale de Russische Ekaterina Makarova (WTA 18) met duidelijke 6-1 en 6-3 cijfers.

dmm

In een zwaarbevochten partij waren Wozniacki en Peng mekaar waard. Het regende breaks en beide tennissters gaven mekaar geen duimbreed toe. Bij een 4-3 stand in de tweede set, op de opslag van de Deense, kreeg Peng plots af te rekenen met fikse krampen. Er volgde een medische time-out, maar ook die bracht geen soelaas. De Chinese probeerde voort te spelen, maar zakte in elkaar en moest zelfs met een rolstoel van de court gehaald worden. Na 2u04 haalde de Deense het zo na opgave van haar opponente.

Voor ex-nummer één Wozniacki, die nog geen enkel grandslamtoernooi kon winnen, is het haar tweede finale op de US Open, na die in 2009. Ze verloor toen van Kim Clijsters. In 2010 en 2011 bereikte ze de halve finales op de Amerikaanse Grand Slam.Serena Williams met de vingers in de neus naar de finale

In de finale wacht ‘s werelds nummer één Serena Williams. De Amerikaanse titelverdedigster was in haar halve finale op Flushing Meadows meer dan een maatje te groot voor de Russische Ekaterina Makarova (WTA 18), die nooit eerder in een halve finale van een grandslamtoernooi stond. Na precies een uur spelen stonden de duidelijke 6-1 en 6-3 setstanden op de tabellen.

Williams blijft zo op koers voor haar zesde titel op de US Open. Eerder won de 32-jarige topper het toernooi al in 1999, 2002, 2008, 2012 en 2013. Williams is torenhoog favoriete voor de finale.

Williams en Wozniacki stonden eerder al negen keer tegenover mekaar en de Amerikaanse leidt met duidelijke 8-1 cijfers. Dit jaar won Williams beide ontmoetingen (in Cincinnati met 2-6, 6-2 e, 6-4 en in Montréal met 4-6, 7-5 en 7-5).

Meer sportnieuws