Antwerp Rugby Club verlaat na 34 jaar Edegem

Antwerp Rugby Club speelt vanaf dit seizoen haar thuismatchen op de Wilrijkse Pleinen. De oudste Antwerpse rugbyvereniging hoopt op die manier weer aansluiting te vinden met de Belgische top. De Edegemse thuisbasis was immers al jaren te klein.

Filip Vranckx

Antwerp Rugby Club is het oudste rugbyteam van de provincie. De club werd in 1971 opgericht en verhuisde in 1980 naar haar thuisbasis in Edegem, gekend als 'Den Bolhoed'. Sinds 1998 gaat de club door het leven als Antwerp Rugby Club, na een fusie met de Bricks uit Merksem.

34 jaar na de verhuis naar Den Bolhoed in Edegem is het tijd voor een nieuwe stap. "We hebben bijna tien jaar gezocht naar een nieuwe thuis", zegt Carl Vrebos, bestuurder bij de rugbyclub. "Gesprekken met de vorige burgemeester van Edegem leverden niets op, want er was hier geen plaats om uit te breiden. Toen de mogelijkheid er kwam om in Wilrijk over twee grasvelden en een kunstgrasveld te beschikken, hebben we dan ook geen moment getwijfeld." De rugbyspelers gaan hun vertrouwde thuis missen. "Den Bolhoed was van alleen ons", zegt Vrebos. "In een sportcomplex als de Wilrijkse Pleinen moeten we echter rekening houden met tal van andere sportverenigingen. Maar naar de toekomst toe was deze verhuis de enige logische en juiste beslissing." Wout Engels

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio