Beste Belgische teams strijden om Kubb-titel 2014

Vandaag nemen de 16 beste Belgische Kubb-teams het tegen elkaar op in het 'Battle Of The Best'-tornooi van de Vlaamse Kubb Federatie. Kersvers Belgisch kampioen Das Kubb leeft met vertrouwen toe naar het slotakkoord van de Kubb League 2014.

Filip Vranckx

Kubb'en is sinds enkele jaren 'hot' in ons land. De sport kwam over uit Scandinavië en heeft als doel de houten blokken van de tegenstander omver te werpen. Begin dit jaar werd de Vlaamse Kubb Federatie opgericht, die samen met de vzw Kubbspel.be

een officiële competitie opzette. Deze Kubb League 2014 omvatte 12 tornooien, waaronder het Vlaamse en het Belgische Kampioenschap.
Vandaag maken de 16 hoogst gerangschikte ploegen uit de Kubb League onder elkaar uit wie zich het allerbeste kubb-team van België mag noemen. Het eindtornooi vindt plaats in het gemeentelijk park van Lint. "Aan de 12 tornooien van de Kubb League hebben heel wat ploegen deelgenomen en telkens konden er punten verdiend worden", legt Koen Van der Heyden van Vlaanderen Kubbt uit. "De top 16 van die rangschikking kwalificeerde zich voor het 'Battle Of The Best'-tornooi van vandaag in Lint." Dé topfavoriet vandaag is Das Kubb uit Itegem. Eind vorige maand wonnen zij nog het Belgisch Kampioenschap en het team kroonde zich ook tot vice-Vlaams kampioen. Dankzij goede prestaties in andere tornooien pakten de Itegemnaars ook de eindzege in de Kubb League 2014. "Eigenlijk is ons seizoen al geslaagd", zegt Frederik Budts van Das Kubb. "We hebben het BK en de Kubb League al op zak en kunnen dus zeer ontspannen toeleven naar dit tornooi. Alles mag, niets moet." De eerste wedstrijden worden vanaf 9.30 uur gespeeld in het park van Lint aan de Cardinaal Kardijnlaan. De grote finale wordt tegen 17.30 uur afgewerkt.
Wout Engels
Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio