Stad verwijst ontwerp voor woonproject naar prullenmand

Print
Mechelen - De stad Mechelen levert geen bouwvergunning af voor een woonproject in de Zonnestraat. Het stadsbestuur gaat niet akkoord met het ontwerp voor de 34 sociale woningen, ook al komt het uit een architectuurwedstrijd waarvoor iemand van de stad in de jury zetelde.

In de Mechelse gemeenteraad is groen licht gegeven om wegen aan te leggen voor een  toekomstig woonproject op een terrein tussen de Zonne- en de Boerenkrijgstraat. De Kleine Landeigendom Van Mechelen & Omgeving plant er 34 sociale koopwoningen in acht blokken rondom een verzonken speelparkje.

Het stadsbestuur is met alles akkoord, behalve met de architectuur van het ontwerp die ze bestempelt als  "banaal en  niet passend in de toekomstvisie van het schepencollege voor de wijk", zo staat het zwart op wit.

Jan Geens, directeur van de Kleine Landeigendom, is met verstomming geslagen. "Het project werd vooraf besproken met alle mogelijke stadsdiensten, ook met de bouwdienst. Méér nog. Het ontwerp komt ook uit een architectuurwedstrijd waarin ook een jurylid van de stad zelf zetelde", vertelt hij.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio