Sanya Richards-Ross wint 400m, Olivia Borlée 9e

De Amerikaanse Sanya Richards-Ross heeft vrijdagavond op de 38e editie van de Memorial Van Damme de 400 meter bij de vrouwen gewonnen.

Richards-Ross werkte de baanronde in het Koning Boudewijnstadion af in 49.98 en haalde het zo van de Jamaicaanse Stephenie Ann McPherson (50.12) en diens landgenote Novlene Williams-Mills (50.42), die de Diamond League dit seizoen wint. Richards-Ross, de regerende olympische kampioene, kwam ook nog in de buurt van de beste wereldjaarprestatie van haar landgenote Francena McCorory (49.48).

In tegenstelling tot de wedstrijd bij de mannen, werd de 400 meter bij de vrouwen wel opgenomen in het Diamond League-programma, waardoor debutante Olivia Borlée met zware tegenstand af te rekenen kreeg. Borlée kwam uiteindelijk als negende en laatste over de streep in 53.38, een stevige verbetering van haar persoonlijk record (55.15). De specialiste op de 100 meter en 200 meter twijfelt nog steeds om al dan niet definitief de overstap naar de 400 meter te maken.

'Ik heb nog niet écht voldoende training op de benen voor deze afstand. Ik geef me te veel op de eerste 200 à 300 meter, en dat betaal ik dan cash in de laatste 100. Ik heb dus werk voor de boeg deze winter', aldus de zus van Kevin, Jonathan en Dylan. 'Maar het allerbelangrijkste is misschien wel dat ik me geamuseerd heb en dat ik geen last meer heb van mijn peesblessure.'
Meer sportnieuws