Twee doden bij helikoptercrash in Roeselare

Foto: Sara Stuer

Twee doden bij helikoptercrash in Roeselare

Print
Roeselare -

In Roeselare is een helikopter neergestort op de parking van het voetbalstadion in Schiervelde. De twee inzittenden hebben de crash niet overleefd.

Het incident deed zich voor op de parking van Expo Roeselare, vlak bij het voetbalstadion Schiervelde. ‘De helikopter, een Robinson R44, was ingezet door een privaat bedrijf om de rally ‘Omloop van Vlaanderen te volgen’, vertelt commissaris Rudy Cracco van de Politiezone RIHO. ‘Het toestel was opgestegen in Wevelgem. Na het opstijgen kwam de helikopter meteen in moeilijkheden, maakte nog een omhaalbeweging maar kwam toen terecht op de parking.’ De inzittenden waren wellicht op slag dood, na de crash brandde het toestel volledig uit. Het parket van Kortrijk stuurt een deskundige ter plaatse.

De organisatie van de ConXion Omloop van Vlaanderen reageerde aangeslagen op de helikoptercrash en biedt de getroffen families zijn oprecht medeleven aan.

Oud-Rode Duivel Franky Vander Elst was op het moment van het incident aanwezig in Roeselare voor de beloftenwedstrijd tussen Roeselare en Bergen.

Nu in het nieuws