Nu al meer dan 2.000 doden door ebola

Foto: AFP

Nu al meer dan 2.000 doden door ebola

Print

Het aantal doden door ebola is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) alleen al in de drie zwaarste getroffen landen opgelopen tot 2.097. Dat deelde de WHO vrijdagavond in Genève mee.

Uit Guinee, Liberia en Sierra Leone zijn in totaal 3944 gevallen van waarschijnlijke of bevestigde ebola-besmettingen gemeld. Daarbij komen nog 23 gevallen met 8 doden in Nigeria, waar de uitbraak tot nu toe beter onder controle is. Het vorige cijfer van de WHO in de drie landen Guinee, Liberia en Sierra Leone bedroeg 1.841 doden, die tot 31 augustus werden geregistreerd.

De situatie blijft over het algemeen erg kritiek, verklaarde de VN-organisatie. Er is vooral een tekort aan medische instellingen en personeel. WHO-experten gaan ervan uit dat nog heel wat meer mensen dan door de overheid aangegeven het slachtoffer zijn geworden van de epidemie. Het aantal niet officieel geregistreerde gevallen is erg hoog.

De WHO rekent er op dat een doeltreffende inperking van de ebola-epidemie nog zes tot negen maanden kan duren. Voor de bestrijding van het levensgevaarlijke virus is er volgens de VN in de komende maanden nog noodhulp van om en bij 460 miljoen euro nodig.

Nu in het nieuws