Opnieuw aan boom opgehangen meisjes in India ontdekt

Print

In India zijn opnieuw twee meisjes opgehangen aan een boom teruggevonden. Bewoners van de regio Assam in het noordoosten van het land verklaarden aan lokale media, dat de beide 15- en 16-jarige meisjes eerst waren verkracht en dan vermoord.

Een politiewoordvoerder beweerde vrijdag echter dat het nog niet duidelijk is of de meisjes een wanhoopsdaad hebben begaan of werden gedood. De meisjes werden aan de beide uiteinden van hetzelfde touw hangend in het dichtbeboste district Karimganj, aan de grens met Bangladesh, ontdekt.

Pas einde mei werden twee minderjarige nichtjes door een groep mannen verkracht en aan een tak van een mangoboom opgehangen. De verdachten werden evenwel wegens gebrek aan bewijzen inmiddels vrijgelaten. Sinds dat gruwelijk voorval berichtten de Indiase media steeds weer over vermoedelijke ophangingen, die seksuele misdaden moeten maskeren. Verkrachtings- en moordzaken staan in India in het publieke brandpunt sinds twee jaar geleden een studente in een bus op gruwelijke wijze seksueel werd mishandeld en aan de gevolgen ervan overleed.

Nu in het nieuws