© Hilz, Peter/Hollandse Hoogte

Twintig procent checkt telefoon van partner

Volgens een grootschalig Amerikaans onderzoek zou één op vijf mannen in een relatie de telefoon van zijn partner controleren op berichtjes en foto’s. Maar vrouwen zijn nog nieuwsgieriger: één op vier geeft spionage toe.

jva

Hoewel ongeveer een kwart van de mannen beweert ‘gewoon uit nieuwsgierigheid’ te checken, geeft toch meer dan 10 procent toe dat ze proberen hun partner op een leugen te betrappen. De belangrijkste reden voor bezorgheid bij mannen is echter een vermoeden van bedrog. Bij vrouwen is dit omgekeerd: zij controleren de telefoon van hun partner vooral uit nieuwsgierigheid, leugens en bedrog zijn minder belangrijke argumenten.

De onderzoekers beweren dat je partners telefoon controleren niet abnormaal of paranoïde is. Meer zelfs: als je daartoe beslist, heb je al veel tekens opgemerkt en een duidelijk voorgevoel. Jammer genoeg blijkt in de meeste gevallen dit voorgevoel ook te kloppen, concluderen de onderzoekers.

En ook opvallend: hoe geraak je eigenlijk nog op die met paswoorden beveiligde smartphones? Voor de meerderheid van de respondenten is dit geen probleem, hun partner heeft hen het paswoord in het verleden gewoon toevertrouwd.

NIET TE MISSEN