© Bert Hulselmans

Komiek krijgt nu ook meubels en etentjes voor daklozen

Youssef El Mousaoui, de comedian die offline gaat om geld in te zamelen voor daklozen, heeft nu ook steun van de middenstand. “Ik kreeg al meubels en etentjes aangeboden”, zegt de Antwerpenaar verbaasd.

ph

De stunt start voor El Mousaoui maandag om 9u. Hij post nog een laatste video en schakelt dan gedurende acht weken zijn digitale kanalen uit. De sponsor-opbrengst van zijn initiatief, meer dan 10.000 euro, gaat naar daklozen hier en in Marokko. Hij wil het geschonken geld zélf omzetten in concrete hulp en dus ook zelf naar Marokko gaan. “Nog voor ik begonnen ben, contacteerde een meubelfirma me al om een slaapkamer en tafels te schenken aan dit project”, zegt El Mousaoui. “'Daarmee kan een dakloze een nieuwe start maken.” “Een restaurant gaat een avond tafels vrijhouden om deze mensen een lekker maal te bezorgen. En er is zelfs een tandarts die een volledige gebitsbehandeling schenkt.”

Wellicht lieten de gevers zich inspireren door het filmpje waarin Youssef El Mousaoui naar kledingzaak Scapino in Antwerpen trekt met de dakloze John. Daar maakte El Mousaoui zelf een video van. “Ik had dit helemaal niet verwacht.”

De ervaringen van El Mousaoui kan je vanaf maandag volgen op www.gva.be .

Om zijn project te verspreiden, maakte El Mousaoui een eigen website: wwwonderland.be/offline.

Lees ook: