Navarro pikt zijn ritje mee in de Vuelta

Print

Daniel Navarro heeft de dertiende etappe in de Vuelta gewonnen. De Spanjaard van Cofidis was de sterkste op de korte slotklim richting aankomstplaats Obregon. Daniel Moreno werd enkele seconden later tweede. In de top van het klassement verandert er niets.

Wielrennen op Sportwereld.be

De dertiende etappe van deze Vuelta was een echte overgangsrit. Vanuit Belorado in de regio Castilië en Leon ging het naar het noorden. Na een lange ­aanloop van dik honderd ­kilometer volgden twee beklimmingen van derde en een van tweede categorie. Nog voor die hellingen eraan kwamen, was Jurgen Van den Broeck al definitief van zijn fiets gestapt (lees meer).

Een mooie kopgroep kleurde ondertussen de koers. Daarbij onder andere Luis Léon Sanchez, Damiano Cunego, Peter Sagan en onze landgenoot Jasper Stuyven. Die vlucht hield stand tot op zeven kilometer van de meet, al moesten Stuyven en Sagan al vroeger de rol vooraan lossen.

Na een dalende aanloop richting aankomstplaats Obregon ging het in de laatste twee kilometer nog stevig bergop. Brambilla opende de debatten, maar liep op een stevige counter van Daniel Navarro. De Spaanse kopman van Cofidis trok flink van leer en was definitief ribbedebie. In de groep der favorieten probeerde Daniel Martin tot twee maal toe tevergeefs weg te geraken. Alberto Contador pareerde bovendien netjes elke aanval van Alejandro Valverde.

De ritzege ging naar een beresterke Navarro. Die hield aan de meet enkele seconden voorsprong over op Daniel Moreno en Wilco Kelderman. Alejandro Valverde werd vierde, vlak voor rode trui Alberto Contador (zevende).

 Van Philippe Gilbert geen spoor, de Waalse Monegask finishte op 20 seconden op een 27ste plaats en zag alweer een kans om vertrouwen op te doen met het oog op het WK in rook opgaan. Voor de 31-jarige Navarro is het nog maar zijn vierde profzege. Eerder won hij een etappe in de Ronde van Murcia in 2013, een rit in de Ronde van de Ain in 2012 en een rit in de Dauphiné in 2010. Zaterdag moet het peloton in rit veertien over 200 km van Santander naar La Camperona.

Rituitslag

1. Daniel Navarro (Cofidis)04:21:04
2. Daniel Moreno (Katyusha)+2"
3. Wilco Kelderman (Belkin)+2"
4. Alejandro Valverde (Movistar)+5"
5. Nacer Bouhanni (FDJ.fr)+5"
6. Damiano Caruso (Cannondale)+5"
7. Alberto Contador (Tinkoff - Saxo)+5"
8. Robert Gesink (Belkin)+5"
9. Daniel Martin (Garmin)+5"
10. Gianluca Brambilla (Omega Pharma - Quick-Step)+5"

Externe links
Meer sportnieuws