Belgische Kelly Druyts wint in Gennep

Foto: Novum SOEPENBERG ORANGE PICTURES

Belgische Kelly Druyts wint in Gennep

Print

Kelly Druyts heeft vrijdag de vierde etappe in de Boels Rental Ladies Tour op haar naam geschreven. De renster van Topsport Vlaanderen-Pro Duo was na 123,4 km met start en aankomst in Gennep de snelste van een kopgroep van twaalf en haalde het voor de Poolse Malgorzta Jasinska en de Duitse Romy Kasper.

Wielrennen op Sportwereld.be

Wereldkampioene Marianne Vos, donderdag nog goed voor de overwinning, kwam vrijdag niet meer aan de start omdat ze zich niet helemaal fit voelt en geen risico’s wenste te nemen met het oog op het WK in Ponferrada.

Pas na 78 km vormde zich een groepje van negen rensters vooraan. Zij kregen later nog het gezelschap van drie anderen. Bij die twaalf was één landgenote vertegenwoordigd: Kelly Druyts. Het verschil met de achtervolgende groep bleef lange tijd schommelen tussen 25 en 30 seconden, maar liep met nog 18 km voor de boeg uit naar 50 seconden. De verstandhouding vooraan bleef intact en vijf km voor de streep werd duidelijk dat de winnares vooraan zat.

In de sprint met 12 bleek Druyts de sterkste van het pak. Jolien D’Hoore won de massasprint in het peloton. De Amerikaanse Evelyne Stevens nam de leidersplaats over in het klassement van Ellen Van Dijk.

Vorige week pakt Druyts ook al de zege in de Trophée d’Or Féminin in de zesde etappe. Eerder dit jaar werd de 24-jarige renster ook wereldkampioene op de baan in het scratch op het WK in Colombia.

Meer sportnieuws