© www.bobmarley.com

Ben & Jerry's eert Bob Marley

Om de dertigste verjaardag van Bob Marley’s iconische album ‘Legend’ te vieren, brengt de Amerikaanse ijsfabrikant ‘Ben & Jerry’s’ een nieuwe smaak op de markt. De tijdelijke ijspotjes zullen de naam ‘Satisfy My Bowl’ krijgen, een verwijzing naar zijn lied 'Satisfy My Soul'.

kvd

Ben & Jerry’s verrast geregeld met nieuwe, limited-edition ijssmaken en ging daarom in op het voorstel van de liefdadigheidsorganisatie ‘1LoveFoundation’ om een smaak te maken ter ere van de Jamaicaanse reggaezanger Bob Marley. Het resultaat zal romig ijs zijn met banaansmaak, karamel, koekjesdeeg en chocoladestukjes in de vorm van het vredeteken. De naam ‘Satisfy My Bowl’ werd uitgekozen uit een reeks voorstellen van Ben & Jerry’s-fans.

Een deel van de opbrengst gaat naar de ‘1LoveFoundation’, een liefdadigheidsorganisatie opgericht door de vrouw en kinderen van Bob Marley. Daardoor kunnen zij samen met ‘Partners for Youth Empowerment’ jongeren in Jamaica helpen en zo Bob Marley’s visie over een rechtvaardigere wereld vol muziek en creativiteit verderzetten.

De smaak zal gelanceerd worden in het Verenigd Koninkrijk, tijdens het event ‘The Legend Session’. Opkomende artiesten uit het hele land komen dan hun eigen originele versies brengen van de liedjes op het album ‘Legend’. Vanaf 15 september zal het ijs verkrijgbaar zijn in Groot-Brittannië, Nederland, Ierland, Denemarken, Finland, Zweden en Noorwegen. Het is nog niet duidelijk wanneer het in België te koop zal zijn.

NIET TE MISSEN