© Het Weer

Apocalyptisch weerbericht op VTM waarschuwt voor klimaatopwarming

Niet verschieten als u op 16 september VTM aanzet. Op vraag van de Verenigde Naties heeft de televisiezender een ‘vals’ weerbericht aangemaakt. Dit weerbericht, waarschijnlijk gepresenteerd door Jill Peeters, voorspelt de dramatische gevolgen van de klimaatopwarming voor ons land in 2050.

jva

Gezien haar vele recente tweets over het onderwerp, wordt verwacht dat Jill Peeters het weerbericht zal presenteren. De VTM-weervrouw is erg begaan met het thema van de klimaatopwarming en schreef er eerder al een boek over. Ook werd ze in 2009 op een eerdere VN-klimaattop uitgeroepen tot 'beste klimaatvrouw van Europa'.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wereldwijde bewustmakingscampagne

De vraag van de Verenigde Naties aan VTM past binnen een wereldwijde bewustmakingscampagne voor de nakende klimaattop, eind september in New York. Lokale tv-zenders over de hele wereld blikten apocalyptische weerberichten in, volgens de VN zelf zijn ze 'vals maar realistisch'. Andere deelnemers zijn onder andere de Duitse ARD en het Amerikaanse Weather Channel.

Het weerbericht met Jill Peeters zal op 16 september alvast worden uitgezonden op YouTube en het VTM-nieuws. Over de exacte voorspellingen voor Vlaanderen in 2050 is het dus nog even wachten, maar hieronder alvast voorproefjes van de rampspoed in Japan en Brazilië.

MEER OVER wetenschap