© Belga

Van den Broeck geeft op in Vuelta: 'Het ging niet meer'

Jurgen Van den Broeck heeft opgegeven in de Vuelta. Tijdens de rit naar Obregon stapte hij na zo'n honderd kilometer in de bezemwagen. Zijn opgave betekent een nieuwe teleurstelling voor onze landgenoot na een ontgoochelende Tour de France. 'Ik ben zelfs niet in staat mijn ploegmaats te helpen', aldus de renner van Lotto-Belisol.

Wim Conings

Wielrennen op Sportwereld.be

Na een door een infectie mislukte de Tour de France had Van den Broeck alle hoop op de Vuelta gezet.'Maar ook dat werd geen succes. Vandaag gaf het nummer drie van de Tour 2010 dus op. 'Hij was niet ziek, maar voelde zich niet zo goed en had totaal geen pit in de benen', aldus Arne Hautekier, woordvoerder van Lotto-Belisol. Hij sprak Van den Broeck na diens opgave. 'Mogelijk was hij niet genoeg hersteld na de Tour. Hij had gehoopt zich te laten zien, maar er was geen progressie te merken, integendeel. Ik ben zelfs niet in staat mijn ploegmaats te helpen, zei hij.'

Veel tijd tussen de Tour en Vuelta zat er niet en Van den Broeck nam ook 10 dagen rust. 'Jurgen besefte wel dat hij geen klassement moest ambiëren in de Vuelta', aldus Houtekier, 'maar hij hoopte wel dat hij ergens in een rit zou meespelen, maar zelfs dat zat er niet in. Natuurlijk is hij ontgoocheld', gaf Houtekier toe. 'Jurgen had het graag anders zien verlopen in deze Vuelta.'

Van den Broeck gaf op in de 13e etappe. Vrijdagmorgen stond hij 40e in het klassement, op 30:35 van leider Alberto Contador. De 31-jarige Morkhovenaar heeft dus, buiten een goede Dauphiné waar hij derde werd, maar een pover seizoen achter de rug. Van den Broeck keert nu huiswaarts. Wat de rest van het seizoen brengt is nog niet duidelijk.Van den Broeck keert nu huiswaarts. Wat de rest van het seizoen brengt is nog niet duidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws